ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αποστολή, όραμα και φιλοσοφία της επένδυσης στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ΙΤΑ.

Η Μηδική Σερρών Α.Ε. ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων ΙΤΑ και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφυδάτωσης μηδικής στην Ελλάδα, με δυνατότητα παραγωγής άνω των 27.000 τόνων προϊόντος ανά έτος και καλλιέργειας 20.000 στρεμμάτων.

Η καλλιέργεια της μηδικής γίνεται σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αφύγρανσης, από έμπειρους παραγωγούς του κάμπου των Σερρών, στο πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας και με την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας. Η κοπή, μεταφορά και αφύγρανση της μηδικής γίνονται εξ ολοκλήρου από την εταιρία, χωρίς να εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες, δίνοντας περιθώριο στον παραγωγό να επικεντρωθεί στο κομμάτι της καλλιέργειας. Επιπλέον, οι συνεργαζόμενοι αγρότες έχουν εγγυημένες τιμές, γνωστές από την αρχή του έτους, και άμεσες πληρωμές.

Καινοτομία στην αφύγρανση.

Η αφύγρανση πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο ξηραντήριο, ακολουθώντας μια καινοτόμα διαδικασία που μεγιστοποιεί τη θρεπτική αξία της μηδικής, εξοικονομώντας πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η θερμική ενέργεια που απαιτείται, προέρχεται από τη «ΘΕΡΜΗ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ», σε μορφή ζεστού νερού, φιλική προς το περιβάλλον. Η αφύγρανση της μηδικής πραγματοποιείται εντός 45’ σε ταινιόδρομο 165 μέτρων, σε ήπιες συνθήκες αφυδάτωσης -έως 90οC- που προστατεύουν τα θρεπτικά στοιχεία της μηδικής και εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικής τυποποιημένης ζωοτροφής, υψηλής διατροφικής αξίας.

Η Μηδική Σερρών Α.Ε. προσδίδει αποτέλεσμα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στο Νομό Σερρών καθώς και της άμεσης και έμμεσης απασχόλησης, παράγοντας ταυτόχρονα αγροτικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

TOP